Monipuolista lähiruokaa terveen kasvun tueksi
Vko
|
Maanantai
|
Tiistai
|
Keskiviikko
|
Torstai
|
Perjantai
|
1
|
L: Kaali-jauhelihakeitto + pehmeä leipä + tuorepala.
VP: Reissumies + juusto + salaatinlehti.
|
L: Broiler-(kasvis)kastike, täysjyväriisi + vihersalaatti.
VP: Mannapuuro.
|
L: Kinkkukiusaus + lämmin kasvis.
VP: Juustoportin jogurtti.
|
L: Keittiön valinta / toiveruoka.
VP: Marjakiisseli + leipä + juusto / leikkele.
|
L: Kalakeitto + pehmeä leipä + tuorepala.
VP: Lätyt + marjat.
|
2
|
L: Lohigratiini + peruna/muusi + kaali-kurkkuraaste.
VP: Marjaluonnon-jogurtti + mysli.
|
L: Jauhelihakeitto + pehmeä leipä + tuorepala.
VP: Karjalanpiirakka + leikkele/juusto.
|
L: Kana-kasvislaatikko + vihersalaatti.
VP: Riisipuuro.
|
L:Lihapullakastike + peruna / pasta / muusi+ porkkana-ananasraaste.
VP: Hedelmiä.
|
L: Kasvissosekeitto + pehmeä leipä + tuorepala + raejuusto.
VP: Pannari + marjat.
|
3
|
L: Bolognesekastike + täysjyväpasta + porkkanaraaste.
VP: Helmipuuro.
|
L: Makkarakeitto + tuorepala + pehmeä leipä.
VP: Kaurapaistos + vaniljakastike.
|
L: Lohikiusaus + lämmin kasvis.
VP: Mangokiisseli + leipä + leikkele leivälle.
|
L: Bataattisose-keitto + raejuusto + pehmeä leipä + tuorepala.
VP: Sämpylä (itse tehdyt) + juusto + tuorepala.
|
L:Makaronilaatikko + raaste.
VP: Hedelmä-jogurttirahka.
|
4
|
L: Kalapuikot + muusi + vihersalaatti.
VP: Hedelmiä.
|
L: Jauheliha-peruna-viipalelaatikko + lämmin kasvis.
VP: Mannapuuro.
|
L: Nakkikastike + peruna / muusi + vihersalaatti.
VP: Karjalanpiirakka.
|
L: Lasagnette + kaali-porkkanaraaste.
VP: Hedelmäsalaatti.
|
L: Kanakeitto + leipä + tuorepala.
VP: Rieska + leikkele + tuorepala.
|
Ravitsevaa ruokaa läheltä
Kasvavat lapset kuluttavat paljon energiaa. He tarvitsevat terveellisen, runsaan ja ravitsevan ruoan.
Päiväkotimme ruoka valmistetaan omassa keittiössä ammattikokkien johdolla. Ruuan valmistamiseen käytetään puhtaita, lähialueen raaka-aineita. Listallamme on mm. broileria kurikkalaiselta Saaren tilalta, Juustoportin maitotuotteita sekä leipä Pirjon pakarista. Toimimme mielellämme yhteystyössä vanhempien kanssa. Kuuntelemme herkällä korvalla heidän toiveitaan, joiden pohjalta pyrimme kehittämään ruokalistaamme.
Terveellisesti maukasta
Ateriat suunnitellaan siten, että niistä on mahdollista saada kaikki päivän tärkeät ravintoaineet. Ravintoaineiden saantisuosituksien mukaan tarjottava ruoka on myös suolatonta tai vähäsuolaista – mutta silti maukasta – kiitos taitavien ravintolatyöntekijöiden. Aromivahventeita ei keittiöstämme löydy, emmekä käytä ruoan valmistuksessa valkoista sokeria vaan valmistamme kaiken ruoan joko vähäsokerisena tai sokerittomana, välipalat mukaan lukien.
Yhdessä päiväkodin liikuntapainotteisuuden kanssa vähäsokerinen/sokeriton ruoka luo terveellisen ympäristön lapselle kasvaa ja oppia.
Säännölliset ruokailuajat
Ruokailun suunnittelussa on tärkeää huomioida päivittäisten aterioiden muodostama kokonaisuus sekä säännölliset ruokailuajat. Päiväkotimme ruokailuajat on ajoitettu sopimaan yhteen lasten arkirytmin kanssa (vanhimmat ja nuorimmat lapset syövät hieman eri aikoihin muun muassa unirytmistä johtuen).
8.00–8.30 |
Aamiainen: alkaa aina ravitsevalla puurolla, esimerkiksi marjojen tai kiisselin kera. Puuron kaverina aamupalaan kuuluvat myös leipä ja maito.
|
10.30–11.30 |
Päiväkodin lounas koostuu ruokalistan mukaan vaihtuvasta lämpöisestä ruuasta, salaatista, leivästä ja maidosta.
|
14.00–14.30 |
Välipalalla tarjoillaan vaihdellen hedelmiä, kiisseliä, leipää, rahkaa jne.
|
17.00–17.30 |
Lämmin päivällinen iltahoitoa tarvitseville ja varanneille lapsille. |
Päiväkoti JUMPissa lapsi saa maistuvaa ruokaa, joka antaa energiaa ja tukee tervettä kasvua – joka päivä.
