Valikko

Vanhemmille

Yrittäjäntien päiväkoti on avoinna ympäri vuoden arkisin klo 6.50-17.15 ja Ideaparkin päiväkodissa on arkisin vuorohoidon mahdollisuus tarpeen mukaisesti n. 05.30-22.15 välillä. Jouluaattona, uudenvuodenaattona ja juhannusaattona päiväkodit ovat kiinni. Lisäksi päiväkodissa on vuosittain 1-3 henkilökunnan suunnittelu-/koulutuspäivää, jolloin päiväkoti on kokonaan tai osittain suljettuna. Poikkeuksellisista aukioloajoista ilmoitetaan perheille hyvissä ajoin.

 

Esimerkkinä JUMP Yrittäjäntien päivärytmi:

 

06.50             Päiväkoti avaa ovensa

08.00-08.30   Aamupala

08.30            Ohjattua toimintaa, ulkoilua, liikuntaa, enkkua, kädentaitoja, musiikkia,                      vapaata leikkiä jne porrastetusti pienryhmissä

10.30-12.00   Lounas porrastetusti pienryhmissä, pienet ensin

11.30-14.00   Lepohetki porrastetusti pienryhmissä, pienet ensin

14.00            Välipala

14.15            Vapaata leikkiä, toimintaa

15.00            Ulkoilua, liikuntaa

17.15            Päiväkoti sulkee ovensa

 

Päiväkotimme arjessa päivittäin nousevat esiin liikuntapainotteisuus, englannin kielen kielisuihku sekä laadukkaan oman keittiön lähiruoka. Hoitosuhteen ollessa voimassa lapsella on vapaa pääsy Seinäjoen Duudsonit Activity Parkiin myös hoitoaikojen ulkopuolella, vanhemmat pääsevät maksutta lapsen kanssa maanantaisin ja tiistaisin. Ennen hoidon aloitusta päiväkodista käydään tutustumiskäynnillä lapsen kotona mikäli se koetaan perheessä hyväksi toimintatavaksi. Perhe voi käydä tutustumiskäynneillä päiväkodissa niin monta kertaa, kun kokee kohdallaan hyväksi. Tutustumisella luodaan lapselle turvallinen olo hänen aloittaessan hoidon päiväkodissa.

Jokaiselle lapselle tehdään varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä vanhempien kanssa. Suunnitelma toimii pohjana lapsen yksilölliselle hoidolle.

Lapsi tarvitsee päiväkodissa aina sään mukaiset ulkoiluvaatteet, mukavat liikuntaan soveltuvat sisävaatteet ja riittävästi vaihtovaatteita. Lapsella tulee olla päiväkodissa sisätossut. Muistattehan merkata kaikki lapsen vaatteet ja tarvikkeet lapsen omalla nimellä.

Vanhemmat merkkaavat lapsen hoitoajat hyvissä ajoin sähköiseen eMira-toiminnanohjausympäristöön. Samaan sähköiseen järjestelmään merkataan lapsi aamuisin tuoduksi päiväkotiin ja iltapäivällä noudetuksi päiväkodista. Näin päiväkodilla on aina reaaliaikainen tieto paikalla olevista lapsista ja aikuisista. Opastamme vanhemmat järjestelmien käyttöön hoitosuhteen alkaessa.

Päiväkodin ulko-ovi on aina lukittuna. Perheelle annetaan hoitosuhteen alkaessa oma, perhekohtainen ovikoodi, jolla päiväkodin ovista pääsee hoitopäivien aikana kulkemaan. Varmistathan, ettei koodi päädy lasten eikä ulkopuolisten tietoon.